"ide egyszer el kell jönni!"

BDT World Tour

BDT World Tour

Évértékelő 2013 - Videók

2013. december 22. - Bandita6

Íme egy válogatás azokból a videókból, amelyekbe 2013-ban futottam bele.

UP NORTH - Kalandozások a Lofoten szigeteken

Tovább

Évértékelő 2013 - Top zenék

Immár ötödik éve, hogy így Karácsony táján megpróbálom összeszedni azokat a dalokat, amelyek az elmúlt évben a legkedvesebbek voltak számomra. Többnyire idei termésekről van szó, de olyan zenék is felkerülhettek a listára, amelyekkel idén kerültem szorosabb kapcsolatba. A 2009-2010-2011-es évekkel ellentétben tavaly nem csináltam listát, csak egy dalokat tartalmazó felsorolást. Idén rendhagyó módon, egyenes kieséses rendszerben dőlt el, ki nyeri a dalok versenyét.

A szabályok röviden:

  • 16 dal került a főtáblára, ezekből 8 párharcot sorsoltam, kiemeltek nélkül (jövőre lehet, hogy lesz 8 kiemelt egy külön kalapban).
  • A szavazóbizottság két főből állt, így holtverseny alakulhatott ki. Több esetben is sorsolással dőlt el a továbbjutó "személye".
  • A hagyományos kieséses rendszerrel ellentétben minden új körben új párokat sorsoltunk.

Íme a főtábla:

top2013_1.jpg

A legjobb 16 között született pár nem várt eredmény. Fluor Tomi Képkockák c. dalának akusztikus verzióját minimum nyolcba vártam, de rögtön az első körben összekerült a végső esélyes Quimbyvel (Kivándorló Blues). Ha lett volna kiemelés, Sena az lett volna, de a holtverseny miatti sorsolás Passengert juttatta tovább, és így búcsúzott a ZUP is Ke$hával szemben. Nagy küzdelem folyt az utolsó továbbjutó helyért Robbie Williams és Halott Pénz között. Végül az döntött, hogy a döntőbizottság harmadik, egyelőre nem szavazóképes tagja százból százszor megnyugszik, ha meghallja a Shine my shoes c. swinget.

A második kör is tartogatott pár izgalmas csatát.

top2013_2.jpg

Ke$ha másodszor harcolta ki a továbbjutást hosszabbításban, a Quimby és az Of Monsters and Men párharcában a Sziget nulladik napjának élménye legyőzte az izlandi nyaralás emlékeit, a tavalyi győztes Mary Popkids megálljt parancsolt Robbie-nak, végül a jelöltek közé elsőként bekerült Pink gyűrte maga alá a Django egyik betétdalát játszó Brother Dege-t.

Az elődöntőben Pink tovább menetelt, ezúttal a Quimbyt győzte le kemény küzdelemben. A másik ágon viszonylag simán nyert a Mary Popkids, megszakítva Ke$ha szerencse-szériáját. A döntőben aztán az eddig is magabiztos Pink diadalmaskodott, a Popkids nem tudott duplázni.

top2013_3.jpg

A végső sorrend tehát:

1. Pink - Try

2. Mary Popkids - Nightdrive

3-4. Quimby - Kivándorló Blues
Ke$ha - Die Young

5-8. Passenger - Let Her Go
Of Monsters and Men - Dirty Paws
Robbie Williams - Shine my Shoes
Brother Dege - Too Old to Die Young

9-16. Fluor - Képkockák (akusztikus verzió)
Sena - Grit my teeth
Kylie Minogue - Love at First Sight (akusztikus verzió)
Mocsok 1 Kölyök - Szólt a király
MS MR - Fantasy
ZUP - Orom utca 8.
Ellie Goulding - Figure 8.
Halott Pénz - Minden szobába kell álom

süti beállítások módosítása