"ide egyszer el kell jönni!"

BDT World Tour

BDT World Tour

Sziklakert a város szélén

2010. október 02. - Bandita6

Szerdán kihasználtam a jó időt, és a munka valamint az edzés közti felesleges 3 órát, és kirándultam egyet a Budaörs fölé magasodó "kopasz hegyek" egyikén, a Kő-hegyen. A térképen kötőjellel írják, Budaörs honlapján viszont mindenhol Kőhegyként emlegetik. Én is ezt a formát fogom átvenni, forrásom pedig a Budaörs Lexikon – Filipszky István és Grósz András munkája. A budaors.varosom.hu honlap is őket idézi.

Tovább

Mátra túra - harmadik nekifutásra

Elcsépelt, de az idei őszi időjárás nem igazán kedvez a természet szerelmeseinek (sem). Általában egy társalgás mélypontját jelzi, ha az időjárás jön elő témaként, de ezen mostanság abszolúte nem kell csodálkozni: a sok csapadék rendre keresztül húzza minden pihenni, kikapcsolódni, vagy éppen kerti munkát végezni vágyó számítását.

A zselici túránk óta mi is óvatosak vagyunk, a Mátrába például az esőnapon sem indultunk el. Szeptember utolsó hétvégéjén a Bakonyt vettük volna célba, de a túra napján déltől újabb csapadékot jósoltak. Gábor még pénteken végigtelefonált mindenkit, és az újratervezés mellett döntött. A vihar ugyanis délnyugat felől érkezett, így az északkeleti Mátra biztosabb célpontnak ígérkezett.

Tovább
süti beállítások módosítása