"ide egyszer el kell jönni!"

BDT World Tour

BDT World Tour

Régi mobilok: Alcatel OT 715

2015. szeptember 26. - Bandita6

Régi mobiljaimat bemutató sorozatom első részét követően itt az ideje megismerkedni életem második telefonjával. Mint már az első cikkből is kiderült, bunkofonos pályafutásomat egy Panasoniccal kezdtem. Tartós készülék volt - ahogy emlékszem -, de hamar eljött az idő a váltásra. Az egyre több elérhető tartalom, akkor még WAP-on, igényt generált egy nagyobb, több soros kijelzőre. Így szereztem be egyik évfolyamtársamtól egy alig használt, Vodás Alcatel OT 715-öt.

alcatel-ot715-1.jpg

A 2002-ben készült telefon egyike volt az utolsó nem színes kijelzős telefonoknak, de akkoriban arra lehetett következtetni, hogy ha a franciák ezen az úton haladnak tovább, és ugyanezt az innovációt képesek hozni a jövőben is, akkor az Alcatel meg van mentve. Azóta már tudjuk, hogy nem így lett. Pedig a 715 nagyon kis pöpec telefon volt azoknak, akiknek tetszett a hosszúkás, csöppet hi-tech beütésű külső, amely aluminiumból készült, így kissé nehéz, kissé hideg ám ellenálló készülékház született.

(Forrás: mobilarena)

Nos, ez igaz is volt, de lássuk azokat a hi-tech paramétereket:

Sok típusra lehet igaz az állítás, miszerint senkit sem hagyhat hidegen. Pont ezen a gondolati síkon is elindulhattak volna a tervezok, mert bár futurisztikus formavilág jellemzi, leginkább egy légkondicionáló távszabályzójára emlékeztet. Elsosorban a 715 tetején található hatalmas INFRA port erosíti ezt a hatást, de a nagyméretu kijelzo (100x150 képpont, 4 szürkeárnyalat, 10 szövegsor) sem csorbítja ezen bájait. [...]

A bekapcsolás után sem ért kevesebb meglepetés minket. Miután a közel 50 remek animáció után kiválasztottuk a képernyonk hátterét (ezt külso-oldalsó gomb megnyomásával tudtuk megtenni) kénytelenek voltunk elmélyülni a „tudásban”; a menübe lépve remek ikonokat találtunk, de mást sem. A félreértések elkerülése végett ez alatt azt értjük, hogy nincsenek kiírva hogy az egyes piktogramok mit jelentenek.[...]

A dupla szív ikon takarja a saját beállításokat. Talán e menüpont a telefon legizgalmasabb pontja, itt állíthatjuk be a hangokat: mármint a tökéletes hangzású polifonikus csengetéseket, jelzéseket. Annyira sokoldalúak a csengetések, hogy a hagyományos feltuningolt klasszikus muzsikák mellett olyan csemegékkel is találkozhatunk, mint a boci búzás, a füttyszó, a rendor sziréna vagy akár a boszorkány kacaj.

(Forrás: telefonguru.hu)

alcatel-ot715-3.jpg  alcatel-ot715-4.jpg

És néhány száraz tény a gsmarena.com-ról:

  • méret: 116 x 43 x 20 mm
  • súly: 88 g
  • böngésző: WAP 1.2.1
  • Blue backlight - na ez gyönyörű volt.

De ami igazán emlékezetessé teszi ezt a telefont, az a Run Run Run nevű játék hangja:

süti beállítások módosítása