"ide egyszer el kell jönni!"

BDT World Tour

BDT World Tour

2009 legjobb dalai - TOP 10

2009. december 14. - Bandita6

Az ünnepek előtti rohanásban egy kicsit megpihenve, hátradőlve összeszedtem az esztendő - számomra - legjobb dalait. Nem mindegyik 2009-es szerzemény, de mivel ebben az évben ismertem meg őket, így helyet követeltek maguknak a listán. Kezdődjék hát a visszaszámlálás! Élvezzétek, az ünnepi rohanásban, megpihenve, hátradőlve...

10. La Roux - Bulletproof

A "Vörös" egy szintipop duó, újhullámos-retró hangszereléssel. Először én is meglepődtem, hogy ez tetszik, de a dallam hamar belemászott a fejembe, és kivakarhatatlan lett. Nem mellesleg, az énekesnőt, Elly Jacksont 2009. egyik legnagyobb felfedezettjének tartják.

La Roux - Bulletproof - Watch more Videos at Vodpod.

 

9. Hockey - Learn to lose

A 2002-ben alakult portlandi new-wave banda legutóbbi, "Mind Chaos" című lemezének legjobb dala.

8. Phoenix - 1901

A banda "Lisztomania" c. új lemezének első kislemezét a radiocafén tavasszal Nesta a nyár legnagyobb slágerének nevezte. Így is lehetett volna, de annyira mégsem futott be. Azóta azonban a cafésoknak van egy országos frekvenciája (Neo FM), jövőre könnyebb lesz egy nyári (és nem egynyári) slágert felfuttatni...

7. Vad Fruttik - Kemikáliák

Állhatna itt a Kicsit lassabb, a Tánc vagy a Forradalom is, a lényeg az, hogy a várpalotai Vad Fruttik helyet követel magának a listán, a komplett "Egy éjszaka bohémiában" c. albumukkal. És ehhez van klipp is...

6. Malkmus, Stephen and the Million Dollar Bashers - Ballad of a Thin Man

Az "I'm not there - Bob Dylan életei" c. 2007-es, kitűnő zenéket felvonultató film egyik legjobb dala. A film 2009-ben jutott el hozzám, a dal eredetije pedig 1965-ben jelent meg Dylan Highway 61 Revisited c. albumán.

5. KT Tunstall - Saving my Face

KT, azaz Kate, skót énekesnő és dalszerző, akinek nem lehet nem szeretni a hangját. Így van ez az általam idén felfedezett, de amúgy 2007-es dalával is. (Külön üdvözlet egy kedves KT-rajongónak!)

 

 

4. Lily Allen - Everyone's at it

A '85-ös születésű angol lány 2009-es lemeze első helyen debütált hazája slágerlistáján. A korongon több jópofa dal is található, így a listára akár a The Fear vagy a Not Fair is felkerülhetett volna. A Fuck You valamiért nem... De ennek meg nincs klippje, úgyhogy a Not Fair videóját linkeltem be...

3. Takáts Eszter és a Gumizsuzsi - Tigris

Aki szokott velem egy autóban utazni, az már kívülről fújja 1-2 sorát a dalnak, én most nem idézném. Klipp nincs hozzá, de úgysem sokan ismeritek Esztert és bandáját, úgyhogy beszúrom inkább a Szép és jó klippjét ide. Kezdésnek jó lesz!

2. Animal Cannibals - Budapest nyáron sokkal szabadabb

Telitalálat a klipp, a zene és a szöveg is, ráadásul az AC mellett egy kosaras (MC Gőz) és egy bringás (Buppa) csávók osztják az észt. Lehet ennél jobb?

1. The Gossip - Heavy Cross

Fura, lendületes nóta, amiről nehéz megindokolni, miért lett idei nagy kedvencem. Egyszerűen csak JÓ. És tele van energiával. Soha rosszabbakat, 2010-re!

 ...és végül néhány dal, amelyek majdnem felfértek a listára:

A bejegyzés trackback címe:

https://worldtour.blog.hu/api/trackback/id/tr361597749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandita6 · http://worldtour.blog.hu 2009.12.22. 21:40:11

Lehet ám kommentelni! Melyik dal férne még be szerintetek az idei TOP10-be?
süti beállítások módosítása