"ide egyszer el kell jönni!"

BDT World Tour

BDT World Tour

Mátra Maraton: Előkészületek

2009. augusztus 25. - Bandita6

2009. augusztus 30-án kerül megrendezésre a Mátra Maraton, a Top Maraton bringás versenysorozat negyedik, befejező megmérettetése - ÉÉÉS: életem első kerékpáros versenye! Keményen meg is kezdtem a felkészülést, elolvastam Baki Ádám Mountain Bike Rider c. könyvének versenyekről szóló fejezetét. Íme a lényeg:

Öt tipp első maratonozóknak

1. Előző este egyél sok tésztát, a verseny előtt pár órával kis gyümölcsöt vagy más könnyű ételt, indulás előtt egy órával viszont semmit. Bár a frissítőpontokon lesz minden, ami szükséges, azért legyen nálad egy nagy kulacs víz, és egy doboz keksz vagy energiaszeletek. Verseny közben gyakran egyél és igyál, hogy ne éhezz és szomjazz el. - bevásárlás szombaton, estére milánói megrendelve. Pipa :)

2. Elsőre indulj a lehető legrövidebb távon! - kacérkodtam a középtávval (59 km, 1315m szintkülönbség), de végül a rövidre neveztem. 28 kilométer, 620 m szintkülönbség. Úgyis magával ragad a verseny izgalma, és jobban fogom nyomni, mint kellene (a könyv szerint). Pipa.

3. Ne hajtsd túl magad! Hamar kimerülhetsz és görcsölni fog a lábad. Ha már kapkodod a levegőt, inkább lassíts! - majd meglátjuk. Igyekszem :)

4. Pótbelső, gumijavító készlet és pumpa feltétlen legyen nálad! - van mind, bepakolom. Plusz telefont végszükség esetére. Ennyi, pipa.

5. Ha kezdő vagy, az elején ne tülekedj előre, mert csak fel fogod tartani azokat, akik menni tudnának. - rendben, bár így is terveztem. 624-en neveztek, 441-es a rajtszámom, jó lenne azért ennél előrébb végezni, de a célkitűzés a célbaérés. Mint Luca Badoernek Valenciában :)

Azért tekerni is fogok még addig, nem csak ennyiből áll a felkészülés! És a múlt heti két túra is jó alapozás volt. Nem beszélve az idei egy- és többnapos bringatúrákról. Az eredménnyel jövő héten jelentkezem. Nyeregbe, hajtás pajtás!

A bejegyzés trackback címe:

https://worldtour.blog.hu/api/trackback/id/tr771337741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása